Citroenwater is een populaire ochtenddrank geworden, omdat er beweerd wordt dat het het energieniveau kan verhogen.
Citroenwater is een populair ochtenddrankje geworden. Mensen gebruiken het als een verfrissend opkikkertje omdat beweerd wordt dat het het energieniveau en metabolisme kan verhogen.
Bij deze “remedie” wordt het sap van citroenen (naar smaak) gemengd met warm of koud water, en soms wordt de schil van de vrucht, muntblaadjes, honing of kurkuma toegevoegd.
Water is de enige essentiële drank voor het lichaam, het wordt al duizenden jaren geconsumeerd en stelt ons in staat om verloren vocht terug te winnen en goed te blijven functioneren, terwijl citroenen voedzame vruchten zijn omdat ze veel vitamine C, vezels en verschillende verbindingen bevatten en op zichzelf de gezondheid van het hart, het gewicht en de spijsvertering kunnen ondersteunen.
Hoewel dit een gezonde mix is, is veel van het bewijs over de voordelen van het drinken van citroenwater anekdotisch, en de voedingswaarde van een glas citroenwater hangt af van de hoeveelheid citroensap die het bevat.
Helpt de spijsvertering
Zuur helpt bij het afbreken van voedsel. Daarom zit er zoveel zuur in onze maag. Het zuur in citroenen kan vooral nuttig zijn bij het aanvullen van het maagzuurniveau, dat afneemt naarmate we ouder worden.
Helpt u te hydrateren
Dit drankje kan mensen aanmoedigen om meer water te drinken, omdat sommige mensen niet genoeg drinken en het ook moeilijk vinden om water zonder smaak te drinken.
Water met citroen ’s ochtends kan een gewoonte worden om de dag te beginnen en de nodige hoeveelheid van deze vloeistof voor het lichaam binnen te krijgen: Hoe weet u of u genoeg drinkt? Uw urine is bijna helder.
Helpt om vitamine C in de voeding te krijgen
Citroenwater is een manier om ervoor te zorgen dat u vitamine C binnenkrijgt, die aanwezig is in citrusvruchten en antioxidanten bevat die cellen kunnen helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
Door het sap van een citroen van 48 gram in een glas waterte knijpen, krijgt u 21% van de DV aan vitamine C binnen. Er zijn echter andere citrusvruchten die rijker zijn aan dit element.
Onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van vitamine C-rijke vruchten en groenten zoals citroenen in verband wordt gebracht met een lager risico op hartaandoeningen en beroertes, en dat plantaardige bestanddelen in citroenen (hesperidine en diosmine) het cholesterol verlagen.