De werking van collageen in ons lichaam is als een Zwitsers zakmes: het dient vele doelen. Dit eiwit beschermt en verstevigt weefsels, van huid tot bloedvaten, maar ook gewrichten en botten, naast vele andere nuttige toepassingen. Wat er gebeurt is dat mensen na hun 40e hun collageenproductie beginnen te zien vertragen, dus is het essentieel om het extern in te nemen om aan de behoeften van het lichaam te blijven voldoen. En het is geen kwestie van alleen supplementen gebruiken, die ondersteuning kunnen bieden, maar om het in de natuur te zoeken.
Er zijn veel voedingsmiddelen die de collageenproductie bevorderen. Drie daarvan zijn noten:amandelen, cashewnoten (ook wel bekend als cashewnoten) en pecannoten, die erg populair zijn in Amerika en vaak in gebakken producten zitten. De ideale inname van deze noten is ongeveer 30 gram per dag.
Cashewnoten
Cashewnoten bevatten koper, een andere stimulator van de collageenproductie, en helpen de huid te verstevigen. Ze bevatten ook gezonde vetten, net als hun twee partners, en helpen het ‘slechte’ cholesterol te beheersen en houden de triglyceriden onder controle. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze volgens de Indiase studie, gepubliceerd in het National Institute of Health (NIH), ook helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden voor patiënten met diabetes type 2.
Amandelen en hun voordelen
Noten zijn rijk aan gezonde vetten, en deze drie brengen nog veel meer goed nieuws. Amandelen bevatten bijvoorbeeld vitamine E en zijn daarom een bondgenoot tegen celoxidatie. Ze bevatten ook zink, dat zeer effectief is bij de synthese van collageen, en omega 3.
De gezondheidseffecten van pecannoten
Naast hun geweldige smaak, die alle drie de noten gemeen hebben, bevatten pecannoten veel vezels, antioxidanten en een ander vetzuur dat minder bekend is dan omega-3: omega-9, een beschermer van hart en bloedvaten.
Cashewnoten bevatten koper, een andere stimulator van de collageenproductie, en helpen de huid te verstevigen. Ze bevatten ook gezonde vetten, net als hun twee metgezellen, en helpen het ‘slechte’ cholesterol onder controle te houden en houden triglyceriden op afstand. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze volgens de Indiase studie, gepubliceerd in het National Institute of Health (NIH), ook helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden voor patiënten met diabetes type 2.