Rachel Beller is de woordvoerster van de American Cancer Society (ACS) en is verantwoordelijk voor het verspreiden van de conclusies van de belangrijkste onderzoeken die via deze instelling worden uitgevoerd, van preventieve acties tot gezonde leefgewoonten, recepten die de orgaanfuncties regenereren en verbeteren en natuurlijk de voordelen van bepaalde infusies. Er is er één in het bijzonder waarvan de antioxiderende kracht gelijk is aan die van 10 koppen groene thee.
Eigenschappen en voordelen van matcha thee
Deze krachtige thee is matcha. De laatste jaren is de Spaanse bevolking, die zich meer bezighoudt met voedingsevenwicht en natuurlijke remedies voor alledaagse kwaaltjes , zich gaan richten op deze heerlijk smakende thee, die ook rijk is aan vitaminen, namelijk vitamine A, C en E.
Een ander interessant feit over matcha thee is het hoge cafeïnegehalte (twee kopjes zijn in dit opzicht gelijk aan één kopje koffie) en de ceremoniële rol ervan in de Japanse cultuur. Regelmatige consumptie, zonder te overdrijven, voorkomt celveroudering in het algemeen en huidveroudering in het bijzonder. Het houdt slechte cholesterol en bloedsuiker onder controle, heeft een verzadigende werking en ondersteunt ook het cardiovasculaire systeem.
Alsof dat nog niet genoeg is, versterkt het het immuunsysteem, is het vochtafdrijvend en ontspannend, wat helpt bij hoge bloeddruk en zwaarlijvigheid.
Hoe bereidt u matcha thee en wanneer drinkt u het?
Het wordt bij voorkeur bereid met het equivalent van één kopje heet, maar niet kokend water dat arm is aan natrium en mineralen, waaraan één gram theepoeder (één theelepel) wordt toegevoegd. Roer tot het oplost en licht schuimt.
Het ideale moment om het te drinken is ’s ochtends, omdat het veel cafeïne bevat, wat het voor mensen die gevoeliger zijn voor dit bestanddeel moeilijk kan maken om uit te rusten. Aan de andere kant, omdat het een bron van tryptofaan is en vanwege het ontspannende effect, kan het ook bijdragen aan een effectievere rust. Het is het beste om geen suiker toe te voegen: als er iets is, een beetje stevia. Nog een tip voor zoetekauwen: matcha-thee werkt heel goed als basis voor koekjes en cakes.