Het drinken van een natuurlijk sapje om de dag te beginnen staat erom bekend dat het een bron van vitaminen en voedingsstoffen voor de gezondheid is. En er is één combinatie van fruit en groene groente waarvan de effecten versterkt worden, en dat is spinaziesap met sinaasappel.
“Een gezond dieet omvat het dagelijks eten van groenten en fruit, en sommige zijn caloriearm en rijk aan mineralen, vezels en vitaminen,” vat MedlinePlus, de Amerikaanse National Library of Medicine, samen.
Natuurlijk zijn er verschillende manieren om ze in ons dieet op te nemen, in gerechten, bereid, of zelfs gemengd met andere soorten producten. Maar samen en in de ochtend, die als de belangrijkste maaltijd wordt beschouwd, is het een bom van voedingsstoffen.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is nadrukkelijk voorstander van gezond eten, met fruit en groenten, en moedigt de consumptie van7 of 8 porties per dag aan, omdat de consumptie ervan verband houdt met een lager risico op depressie en angst, om maar een paar effecten te noemen.
Als we het over sap hebben, is het ideaal om 3 tot 5 glazen per dag te drinken, zodat u niet te weinig of te veel drinkt.
Het is echter altijd belangrijk om een arts of voedingsdeskundige te raadplegen voor professioneel advies voordat u beslissingen neemt over uw dieet.
Wat zijn de voordelen van sinaasappel- en spinaziesap?
Sinaasappel is een veelzijdige vrucht die gegeten kan worden in de vorm van jam, marmelade, gebak, sauzen of gecombineerd met andere voedingsmiddelen,
Maar sinaasappelsap is de vruchtendrank bij uitstek met talloze voordelen voor het lichaam, zoals het helpen versterken van het immuunsysteem, het voorkomen van bloedarmoede, het voorkomen van vroegtijdige veroudering en het bestrijden van ontstekingen.
Aan de andere kant staat spinazie, een licht voedingsmiddel uit de groep groene bladgroenten met een hoge voedingswaarde, waaronder vitaminen, mineralen en andere minder bekende fytonutriënten .
Volgens gegevens van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw bevat 100 gram rauwe spinazie:
- Energie: 23 kilocalorieën
- Koolhydraten: 3,63 gram
- Vezels: 2,2 gram
- Eiwit: 2,86 gram
- Vet: 0,39 gram
Op deze manier wordt spinazie en sinaasappelsap een indrukwekkend mengsel vanwege al zijn eigenschappen.
Hier zijn enkele van de voordelen die dit natuurlijke sap volgens verschillende gezondheidsspecialisten biedt:
Helpt de cardiovasculaire gezondheid
Dit sap, dat citrusvruchten met groene groenten combineert, kan nuttig zijn om de bloeddruk op peil te houden. Daarom adviseert de Spaanse Hartstichting (FEC) een matige consumptie van spinazie om de bloeddruk te helpen verlagen.
De reden heeft te maken met het feit dat spinazie onder andere kalium en antioxidanten bevat, die relatief belangrijk zijn voor deze functie.
Hoge concentratie voedingsstoffen
Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C, die essentieel is voor het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen. Spinazie levert op zijn beurt ijzer, vitamine K, foliumzuur en antioxidanten, die belangrijk zijn voor een optimale gezondheid.
Verbeteren de spijsvertering
Omdat spinazie rijk is aan vezels, bevordert het de vorming van grotere, zachtere ontlasting en kan het veelvoorkomende problemen zoalsconstipatie verlichten, volgens de Mayo Clinic, een non-profitorganisatie gewijd aan klinische praktijk, onderwijs en onderzoek.
Aan de andere kant kan het eten van sinaasappels de productie van spijsverteringsenzymen stimuleren, waardoor het makkelijker wordt om voedsel af te breken.
Bevordert gewichtsverlies
Sinaasappelsap met spinazie bevat weinig calorieën en geeft een verzadigd gevoel, wat gunstig kan zijn voor mensen die op een gezonde manier willen afvallen.
Natuurlijke sappen, vooral dit citrussap met groen, staan er ook om bekend dat ze helpen om een gezond gewicht te behouden.
Energie en vitaliteit
De mix van natuurlijke koolhydraten in sinaasappel en de aanwezigheid van ijzer in spinazie kan het energieniveau verhogen en vermoeidheid tegengaan.
Het is dus precies een van de benodigdheden die ervoor zorgen dat ’s ochtends vasten een ideaal moment is om het te consumeren.
Natuurlijke ontgifting
Het chlorofyl in spinazie staat bekend om zijn ontgiftende werking, terwijl de sinaasappel zijn vochtafdrijvende eigenschappen bijdraagt en helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.
Hoe spinaziesap met sinaasappel bereiden
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 2 kopjes verse spinazie
- 1/2 citroen
- 1 theelepel honing (optioneel)
- IJs (optioneel)
Hoe te bereiden
- Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes.
- Was de spinazie zorgvuldig
- Doe de sinaasappelpartjes en spinazie in een blender.
- Pers het sap van een halve citroen uit over de ingrediënten.
- Voeg naar voorkeur een theelepel honing of ijs toe.
- Blend tot een gladde en homogene consistentie.
- Als u de voorkeur geeft aan een lichter sap, kunt u de bereiding zeven om de resten vruchtvlees te verwijderen.
- Giet het sap in een glas en geniet zo snel mogelijk van deze drank om van zijn eigenschappen te profiteren.