Waarom je noten niet moet weken: Ontdek de verborgen geheimen van deze heerlijke snack die niet iedereen kent!

by Sophie Jansen
0 comments

De praktijk is populair geworden op sociale media; gezondheidsdeskundigen zeggen dat het schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Het is normaal om allerlei soorten inhoud op sociale netwerken te vinden, maar de laatste tijd is het heel gewoon geworden voor veel mensen die beweren voedingsdeskundigen te zijn om “tips” aan hun volgers te onthullen. Onlangs ging er een mythe viraal die zegt dat het weken van noten hun voordelen en voedingseigenschappen verbetert, en veel gebruikers vragen zich af of dit waar is.

Mariana Zapién, een voedingsingenieur die haar sociale netwerken gebruikt om eventuele twijfels bij haar volgers weg te nemen, reageerde op deze vraag die begon te rijzen en dat dit voor haar geen basis of zin heeft. Vanaf haar TikTok-account, waar ze verschijnt als @ingdetusalimentos en waar ze ongeveer 445 duizend volgers heeft, ging ze in op de vraag of het echt waar is dat je noten of andere noten moet “activeren” door ze in water te laten weken.

“Het is niet waar dat het weken van noten de anti-nutriënten elimineert die er van nature in aanwezig zijn,” zei Zapién. Ze legde gebruikers uit dat het weken van deze noten ervoor zorgt dat de voedingsstoffen en mineralen in het water blijven en al hun voedingseigenschappen verliezen, wat contraproductief is voor het lichaam.

“Het is gebleken dat dit de beschikbaarheid van voedingsstoffen niet maximaliseert en dat het weken er juist voor zorgt dat de voedingsstoffen uitlogen in het water en de noten uiteindelijk een lager mineraalgehalte en een kortere houdbaarheid hebben,” voegde Zapién eraan toe.

Waarom je noten niet moet weken: Ontdek de verborgen geheimen van deze heerlijke snack die niet iedereen kent!

De voedingsingenieur legde haar volgers niet alleen uit waarom ze noten niet moeten weken, maar waarschuwde ook voor het belang van het desinfecteren van paddenstoelen voordat ze gegeten worden.

“Hoewel paddenstoelen in een gecontroleerde omgeving in een gesteriliseerde voedingsbodem worden gekweekt, kan een verkeerde behandeling op een bepaald moment in de distributieketen ze besmetten met bacteriën die ons ernstig ziek kunnen maken, zoals E.coli,” zei Zapién.

Ze legde uit dat als ze rauw worden gegeten, het belangrijk is om ze goed te wassen en te desinfecteren om het risico op bacteriën te verkleinen. Alvorens de video af te sluiten, geeft Mariana als laatste advies dat bederfelijke voedingsmiddelen niet in de deur van de koelkast geplaatst moeten worden, omdat dit het bederf van voedingsmiddelen zoals melk, kaas en vlees kan versnellen.

“In deze ruimte is er een grotere temperatuurschommeling, wat het bederf van bederfelijk voedsel zoals melk, kaas en vlees kan versnellen. Het beste is om deze voedingsmiddelen in het middelste of onderste gedeelte van de koelkast te leggen, zodat ze langer houdbaar blijven,” concludeerde Zapién.

kokidokip

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy

Bij Kokido kip vind je handige tips voor een gemakkelijker en leuker leven. Ontdek ze nu!

Horoscopen

2024 – Kokidokip.nl