Als brood een must is op uw ontbijt- of snacktafel, probeer dan dit gezonde, suikervrije maar heerlijke recept.
Brood is een must op honderden tafels, vooral op koude ochtenden en avonden wanneer we ons willen opwarmen met een kop koffie of warme melk. Als u een broodliefhebber bent en uw suikerinname wilt verminderen of op zoek bent naar gezonde recepten om uw eten thuis te bereiden, dan delen wij met u een eenvoudig recept om een gezonde en heerlijke biscuit zonder suiker te maken.
U hebt maar heel weinig ingrediënten nodig, en één is optioneel. Wij delen met u de lijst en de stap-voor-stap om het te maken en ervan te genieten als ontbijt of tussendoortje.
Makkelijk recept voor suikervrije bananen-havermouttaart
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 250 gram havermeel
- 200 ml melk
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 16 gram bakpoeder
Optioneel
- Noten of ander gedroogd fruit naar smaak
Hoe te bereiden
- Doe de bananen in een schone, droge kom en prak ze met een vork tot een gladde puree.
- Voeg de melk, eieren en olijfolie toe en mix tot alle ingrediënten perfect geïntegreerd zijn.
- Voeg dan het havermeel en bakpoeder toe en roer tot een gladde massa. Roer de noten of het gedroogde fruit van uw keuze erdoor.
- Giet het brooddeeg in uw favoriete broodvorm – vergeet hem niet in te vetten en te bestuiven om plakken te voorkomen!
- Bak 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Dat is het!
Dit is hoe snel en gemakkelijk het is om een heerlijke, gezonde, suikervrije cake te maken, met een zachte, luchtige kruim en een gouden, knapperige korst. Ideaal om met het gezin te delen, want u kunt er 6 tot 8 porties van maken.