Het geheime ingrediënt om een extra vochtige citroenpudding te maken om te snacken

by Sanne koster
0 comments

Leer het recept voor een citroenpudding met een geheim ingrediënt voor precies de juiste hoeveelheid vocht voor de lekkerste snack.

Het geheime ingrediënt om extra vochtige citroenpudding te maken als tussendoortje.

Met één geheim ingrediënt en een waterdicht recept kun je een heerlijke citroenpudding maken. Deze snackklassieker is heel gemakkelijk te bereiden en zal ieders smaakpapillen veroveren met zijn ongelooflijke smaak en textuur.

De ingrediënten om een extra vochtige citroenpudding te maken om ’s middags van te snoepen

Het geheime ingrediënt om een supervochtige citroenpudding te maken is yoghurt, dat in veel zoete recepten wordt gebruikt in plaats van andere zuivel of vetten zoals olie. Bovendien voegt dit veelzijdige ingrediënt extra hoogte toe aan de bereiding.

Voor de pudding

  • 125 gram 0000 bloem
  • 130 gram gewone yoghurt (geheim ingrediënt)
  • 2 eieren
  • 200 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 citroen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap

De stap-voor-stap procedure om het citroenpudding recept met een geheim ingrediënt te bereiden

Met een eenvoudige stap-voor-stap en een korte baktijd is het mogelijk om het probleem van het toevoegen van een aftreksel op te lossen.

  1. Klop in een kom de eieren met de olie en de basterdsuiker tot een goed mengsel. Door basterdsuiker te gebruiken in plaats van de traditionele suiker voeg je meer vocht toe aan de pudding.
  2. Voeg de geraspte citroenschil toe, knijp het citroensap eruit en voeg alle citrusvruchten toe aan het mengsel. Voeg de yoghurt toe en meng met een spatel.
  3. Zeef de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout. Voeg ze toe aan het natte mengsel en meng met een vouwbeweging.
  4. Giet het mengsel in een vooraf ingeoliede puddingvorm.
  5. Bak 35 minuten in de oven op 180°C.
  6. Voor het glazuur doe je de poedersuiker in een kom en voeg je geleidelijk de gewenste hoeveelheid citroensap toe. Meng elke keer om de dichtheid van de textuur te bepalen.
  7. Glaceer de pudding zodra hij is afgekoeld.

You may also like

Leave a Comment

Ontdek handige tips voor een makkelijker en leuker leven bij kokidokip!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy

Bij Kokido kip vind je handige tips voor een gemakkelijker en leuker leven. Ontdek ze nu!

Horoscopen

2024 – Kokidokip.nl