Natuurlijk en zonder kleurstoffen: red velvet cake in 3 minuten en zonder de oven aan te zetten.

by Sophie Jansen
0 comments

In dit artikel geven we u een heerlijk red velvet recept dat supermakkelijk en snel is, perfect voor als u binnen een paar minuten trek hebt in iets zoets. Deze red velvet is niet alleen luchtig en vochtig, maar ook gezond, want hij is suiker- en vetvrij.

Om dit rode fluweel te maken , hebt u de volgende ingrediënten nodig: een kleine biet, een ei, twee eetlepels erythritol of twee theelepels stevia (of suiker), twee eetlepels havermeel, een eetlepel bitter cacaopoeder, een theelepel bakpoeder en een scheutje melk. Voor het glazuur: een eetlepel roomkaas of Griekse yoghurt, een scheutje zoetstof, een paar druppels vanille-essence of sinaasappelschil.

Om te beginnen met de bereiding van dit rode fluweel, snijdt u eerst de rode biet in blokjes. Doe deze vervolgens rauw in een keukenmachine of blender en voeg het ei, de bloem, zoetstof, bakpoeder, cacao en een scheutje melk toe. Bewerk vervolgens alles goed totdat u een homogeen mengsel krijgt. Giet het mengsel vervolgens in een magnetronbestendige mok en laat het twee minuten op maximaal vermogen koken.

Als de cake gaar is, haalt u hem uit de vorm en bestrijkt u hem met het glazuur. En deze red velvet is klaar om van te genieten.

Truffels van chocolade en kokos

Als u daarentegen op zoek bent naar een heerlijk en gemakkelijk te maken dessert, dan breng ik u deze truffels met chocolade en kokosnoot. Ze zijn ideaal voor momenten waarop u zin hebt in iets zoets en ongecompliceerds. Ze zijn ook perfect om te delen of om cadeau te geven.

Om de truffels te bereiden, hebt u de volgende ingrediënten nodig: een of twee kopjes geraspte kokos, een kopje bittere cacaopoeder, een half kopje ontpitte dadels, een scheutje vanille-essence en een eetlepel kokosolie.

Doe om te beginnen alle ingrediënten in een keukenmachine. Verwerk het tot u een plakkerig deeg krijgt. Vorm vervolgens kleine balletjes met uw handen. Rol ze vervolgens in extra geraspte kokos, als u dat wilt, om ze een extra vleugje smaak te geven. Zet de truffels ten slotte een uur in de koelkast om af te koelen en hard te worden. Klaar! Nu hebt u heerlijke truffels van chocolade en kokos.

Dit dessert is ideaal voor een snelle trek en is ook perfect voor mensen die op zoek zijn naar opties zonder geraffineerde suiker.

You may also like

Leave a Comment

Ontdek handige tips voor een makkelijker en leuker leven bij kokidokip!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy

Bij Kokido kip vind je handige tips voor een gemakkelijker en leuker leven. Ontdek ze nu!

Horoscopen

2024 – Kokidokip.nl