Dulce de leche cake met meringue: makkelijk, goedkoop en superlekker recept

by Sophie Jansen
0 comments

Als u op zoek bent naar een heerlijk dessert, dat gemakkelijk te bereiden is en iedereen thuis zal veroveren, dan mag u deze ongelooflijke dulce de leche taart met meringue niet missen.

Met een knapperige bodem, een zachte en romige dulce de leche vulling en gegarneerd met een Zwitserse meringue, heeft dit dessert alles in zich om een favoriet te worden op uw bijeenkomsten.

Benodigde ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 80 g boter of margarine (op kamertemperatuur).
  • 200 g Maria koekjes (ongeveer een pakje)

Voor de custard:

  • 1/2 liter melk
  • 75 g suiker
  • 40 g maïsmeel (cornflour)
  • Schil van 1 citroen (optioneel)
  • 3 eierdooiers
  • 1 stokje kaneel
  • 1 theelepel vanille-essence (optioneel)

Voor de vulling:

  • 250 g dulce de leche (ongeveer 1 kopje).

Voor de Zwitserse meringue:

  • 3 eiwitten (gereserveerd van de custard)
  • 250 g witte suiker
  • 1 theelepel vanille-essence (optioneel)
  • 1 theelepel citroensap (als u geen vanille-essence heeft)

Stap voor stap:

1. Bereiding van de basis:

Begin met het vermalen van de Maria koekjes tot een poeder. U kunt dit doen met een keukenmachine, blender of, als u er geen heeft, met een zakje en een deegroller. Het is belangrijk dat de koekjes goed fijngemalen worden. Smelt vervolgens de boter en meng deze met de fijngemalen koekjes tot alles goed geïntegreerd is.

Doe het mengsel in een springvorm (als u er geen heeft, kunt u deze bekleden met bakpapier om het makkelijker uit de vorm te halen). Zorg ervoor dat u het mengsel gelijkmatig verdeelt en druk het goed aan met een spatel, vooral aan de randen, zodat het compact is. Zet de vorm vervolgens in de koelkast terwijl u de vla bereidt.

2. Bereid de custard:

Doe de melk, suiker, kaneelstokje, citroenschil en vanille (als u die heeft) in een magnetronbestendige kom. Verwarm het 4 minuten in de magnetron op maximaal vermogen.

Scheid in een andere kom de eiwitten van de eidooiers. Bewaar het eiwit voor de meringue en voeg aan de dooiers een beetje warme melk toe (dezelfde die u eerder hebt verwarmd). Los de maïzena op in dit mengsel en voeg het toe aan de warme melk.

Zet het mengsel dan nog 2 minuten terug in de magnetron, klop met een garde en verwarm nog 2 minuten tot het mengsel dikker wordt. Verwijder de citroenschillen en het kaneelstokje. Laat de custard afkoelen en bedek hem met huishoudfolie om korstvorming te voorkomen.

3. Zet de taart in elkaar:

Zodra de bodem klaar is en de custard koud is, legt u de dulce de leche op de bodem. Verdeel goed en doe dan de vla erop. Zet de taart in de koelkast terwijl u de meringue bereidt.

4. Bereiding van de Zwitserse meringue:

Doe de eiwitten en suiker in een steelpan met een beetje water. Zet in een bain-marie en mix tot de suiker is opgelost. Om te zien of het klaar is, kunt u het testen met uw vingertoppen en ervoor zorgen dat er geen suikerkristallen achterblijven.

Wanneer de suiker volledig is opgelost, klopt u de eiwitten met een mixer (elektrisch of handmatig, zoals u verkiest) tot zich stijve pieken vormen. Als u vanille-essence gebruikt, voeg dit dan toe aan het einde van het kloppen, of, als u het niet heeft, kunt u een theelepel citroensap toevoegen.

5. Decoratie en afwerking:

Zodra de meringue klaar is, doet u het in een spuitzak en versiert u de taart. Voor een speciaal tintje kunt u een beetje suiker branden voor een gouden afwerking bovenop.

You may also like

Leave a Comment

Ontdek handige tips voor een makkelijker en leuker leven bij kokidokip!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy

Bij Kokido kip vind je handige tips voor een gemakkelijker en leuker leven. Ontdek ze nu!

Horoscopen

2024 – Kokidokip.nl