Weinig mensen hebben van deze vrucht gehoord, hoewel hij van allemaal de meeste vitamine C bevat. Het is tijd om acerola te waarderen om zijn rijke samenstelling en talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Lees er meer over en ontdek waarom acerola de moeite waard is om op te nemen in je dagelijkse voeding.
Deze kleine vrucht is een echte vitaminebom en een natuurlijk supervoedsel. Desondanks hoor je nog steeds niet veel over acerola, dat een veelheid aan gezondheidseigenschappen heeft. Het is een natuurlijke manier om je immuniteit te verhogen, maar er is meer dan dat. Welke andere voordelen heeft deze unieke vrucht?
Acerola – wat is dit voor vrucht en wat zit erin?
Acerola staat bij sommigen bekend als de kers van Barbados. Het is een kleine, rode vrucht die afkomstig is van een groenblijvende struik uit Centraal-Amerika. De kleur van Acerola-vruchten hangt af van de mate van rijpheid. Het vruchtvlees is extreem sappig en licht zuur.
De acerola-vrucht is erg kwetsbaar en bederft snel als hij geplukt wordt. Daarom is acerola meestal verkrijgbaar als sap, gedroogd, capsules of poeder. Als iemand bekend is met deze vrucht, dan is dat dankzij de enorme hoeveelheid vitamine C, die veel overvloediger is dan in citrusvruchten .
De enorme hoeveelheid vitamine C is echter niet het enige voordeel van acerola. Daarnaast is de vrucht een goede bron van vitamine A en B-vitamines. Verder bevat acerola flavonoïden en carotenoïden, die natuurlijke antioxidanten zijn, en talrijke mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor.
Waar is acerola goed voor? Eigenschappen van deze zure vrucht
Acerola ondersteunt het lichaam op vele niveaus door zijn rijke samenstelling. Het opnemen van deze vrucht in je dieet heeft niet weinig voordelen. Een van de grootste, vooral tijdens de herfst en winter, wordt beschouwd als de versterking van de immuniteit. Dit is allemaal te danken aan het hoge vitamine C-gehalte. Slechts 3 stuks acerola kunnen de dagelijkse behoefte van het lichaam aan deze vitamine aanvullen, wat van onschatbare waarde is voor het immuunsysteem.
Bovendien werkt acerola als een natuurlijke antioxidant die de werking van vrije radicalen neutraliseert. Op deze manier vertraagt het verouderingsproces en kan het helpen om het risico op veel ziekten, zoals atherosclerose, te verminderen. De vrucht heeft ook antimicrobiële eigenschappen.
Acerola is ook het vermelden waard in de context van huidconditie. Dankzij de eerder genoemde antioxidanten heeft het een gunstig effect op het uiterlijk en de elasticiteit van de huid. Het vermindert rimpels en zorgt voor een snellere genezing van wonden. Vermeldenswaard zijn de vezels in acerola, die goed zijn voor de spijsvertering en een gunstig effect hebben op de darmflora.
Waarom zou je acerola in je dieet opnemen?
Acerola is een echte vitaminebom die het lichaam op vele niveaus ondersteunt. Als je goed voor je gezondheid wilt zorgen, is het de moeite waard om het in je dagelijkse dieet op te nemen. Het is vooral aan te raden bij een tekort aan vitamine C. Dit is vooral waar omdat acerola gemakkelijk in verschillende vormen kan worden genomen, bijvoorbeeld als zuigtablet of sap.
Het is ook gemakkelijk om acerola in poedervorm te krijgen , die dagelijks kan worden toegevoegd aan een smoothie, havermout of smoothie. Acerola is een vrucht die verrukt door zijn samenstelling en werking, en toch is het nog steeds onbekend bij veel mensen. Als je wilt zorgen voor je immuniteit en de conditie van je huid, is het de moeite waard om het op te nemen in je dieet. Als je er regelmatig naar grijpt, zul je zeker resultaat zien.