Citroenmousse is een van de lekkerste, frisste en gemakkelijkste desserts om te maken. Door zijn veelzijdigheid is het een gerecht om bij elke gelegenheid van te genieten. Het kan deel uitmaken van een uitgebreid en elegant menu, maar ook van een eenvoudige lunch of diner thuis.
Zo maakt u citroenmousse met een zachte textuur en een heerlijke citrussmaak. Het beste van alles is dat u niet hoeft te bakken en slechts 3 ingrediënten nodig hebt. Eén daarvan is zware room:
Recept voor citroenmousse met melkcrème
Het volgende recept bevat slechts een paar ingrediënten. Maar het is belangrijk om te weten dat de melkcrème erg koud moet zijn. Op die manier kan het beter opgeklopt of geklopt worden en dit zal de mousse een veel gladdere textuur geven. Het is echter ook belangrijk om de mousse niet te veel op te kloppen, want dan kan hij vloeibaarder worden.
De 3 ingrediënten om citroenmousse te maken
- 400 gram gecondenseerde melk
- 400 gram slagroom
- Sap van 3 of 4 citroenen (150 ml)
De 6 stappen om citroenmousse met gecondenseerde melk te maken
- Pers de citroenen uit en zeef het sap om pitjes of pulp te voorkomen. Rasp de schil om aan het eind te versieren.
- Klop de zware room in een gekoelde kom tot hij dik is en zachte pieken vormt. Het juiste punt kunt u controleren door de kom ondersteboven te draaien en te kijken hoe de slagroom stevig op zijn plaats blijft.
- Meng de gecondenseerde melk met het citroensap in een andere kom. Als u een zoetere mousse wilt, kunt u de hoeveelheid citroensap verminderen of meer gecondenseerde melk toevoegen.
- Voeg de slagroom met een vouwbeweging toe om verlies van volume en lucht te voorkomen.
- Dek af met huishoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
- Serveer en versier met citroenschil. Het kan ook versierd worden met muntblaadjes.