Laurier en rozemarijn zijn twee krachtige aromaten die gebruikt worden voor het kruiden van voedsel, gezondheid en energetische rituelen.
Rozemarijn en laurier zijn twee kruiden die veel gebruikt worden in onze keukens, zowel voor vlees als voor stoofschotels, soepen, enz. Naast de voordelen die ze met zich meebrengen voor de verzorging van het huis en de gezondheid, doen deze twee planten samen in infusies wonderen.
De beste tijd om rozemarijnthee met laurier te drinken is ’s ochtends vroeg. Deze twee aromatische kruiden hebben een positief effect op de spijsvertering en het maagdarmkanaal in het algemeen. Rozemarijn helpt ook om ontstekingen te verminderen en brengt darmbacteriën in balans. Het heeft ook pijnstillende, ontstekingsremmende eigenschappen.
Het kan ook helpen om angst te verminderen en versterkt het geheugen. Op zijn beurt is laurier een antioxidant, helpt ontstekingen en de spijsvertering te verminderen, versterkt het immuunsysteem, bestrijdt slapeloosheid en helpt bij de behandeling van verkoudheid en zware hoest dankzij het vitamine C-gehalte, naast andere voordelen.
Hoe rozemarijnthee met laurierbladeren bereiden
Om deze twee bondgenoten tegen gezondheidsproblemen te infuseren, zijn slechts een paar eenvoudige stappen nodig:
- Kook een kopje water en voeg een lepel verse of gedroogde rozemarijn en vier laurierblaadjes toe.
- Laat het 10 minuten trekken, zeef het en drink het warm.
- Zoet het met honing en het sap van een halve citroen.
Enkele voordelen van het gebruik van laurierbladeren in huis
Deze uit het Middellandse Zeegebied afkomstige specerij heeft nog andere voordelen voor gebruik in huis, naast de genoemde voor de gezondheid en om slechte energieën uit ruimtes te verwijderen en overvloed aan te trekken.
- De geur is intens en langdurig, en geeft kamers extra aroma.
- Het dient als insectenwerend middel.
- Het gaat slapeloosheid tegen, omdat het ontspannend werkt.
- Infusies van de bladeren worden gebruikt om verstopping of hoest te verzachten.